In dit digitale tijdperk, waarin we eigenlijk veel te veel naar verscheidene soorten beeldschermen kijken, kan een creatieve hobby echt een uitkomst bieden. Niet alleen ben je dan ergens anders mee bezig, je kunt hier helemaal in opgaan, er van relaxen en tot rust komen en je houdt er hopelijk een schitterende creatie aan over. Er zijn verscheidene hobby’s die je op zou kunnen pakken en vaak kost dit ook niet veel.

Creatief met naald en draad

Als je van naaien houdt dan kun je dit gebruiken voor je nieuwe hobby. Koop wat stof en een patroon en maak je eigen kleding. Je kunt ook een aantal leuke lintjes kopen en de kleding van je kinderen hiermee opfleuren. Knuffelberen, tassen, sloffen en laptophoezen, je kunt het allemaal maken door met naald en draad aan de slag te gaan.

Creatief met een fototoestel

Herken je goede composities, heb je verstand van kleuren en zie je een interessant onderwerp waar iemand anders misschien voorbij zou zijn gelopen? Dan kan fotografie iets voor je zijn. Zelfs met je telefooncamera en een goed bewerkingsprogramma kun je al schitterende plaatjes creëren. En kom je erachter dat je dit wel heel erg aanspreekt, dan koop je een mooi toestel, trek je erop uit en begin je je foto’s in te leveren voor fotowedstrijden om extra spanning te geven aan je hobby.

Creatief met een verfkwast

Schilderen is voor veel mensen de ultieme creatieve hobby en ook jij kunt schitterende plaatjes maken als je je hier enigszins in verdiept en de tijd neemt om deze onder de knie te krijgen. De kunst is om jezelf geen Rembrand-achtige verwachtingen op te leggen, maar door middel van verschillende technieken toch een kloppende en mooie compositie af te beelden.