Je vindt het óf helemaal niks óf geweldig. De schoenmaker Nathan Swartz die in de jaren ‘70 de Timberland Wheat Boots heeft ontworpen heeft in ieder geval een goede zet gemaakt. Er zijn in de wereld van fashion maar weinig dingen die onveranderd blijven en trends overleven. De alom bekende gele boots van Timberland zijn in elk decennium een succes gebleken en het ziet er niet naar uit dat hier verandering in komt.

Hoe komt het nu dat deze boots zo succesvol zijn? Uiteraard speelt de veelzijdigheid een grote rol. Niet alleen zijn het de ideale werkboots, ze lenen zich ook perfect voor een motorrit of een wandeling door het bos. Een andere factor is het feit dat steeds weer één of meerdere subculturen het merk omarmd hebben. Van punkers tot rappers en skaters en momenteel de hipsters.

 

Sensorflex zolen

Om tegemoet te komen aan de comfort wensen van de Timberland klant hebben ze de sensorflex collectie ontwikkeld en geïntroduceerd. Deze schoenen zijn zo licht als een veertje en lopen als de sloffen van je moeder ;-). Ook de sneakers van Timberland zijn voorzien van de sensorflex zool en zitten hierdoor uitermate comfortabel. Naast de Chukka, die in de jaren ’40 en ’60 enorm populair waren, ontwikkelde Timberland nog de Amherst High en de Adventure. Deze schoenen zijn ideaal te combineren met je casual outfit en zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig volnerfleer. Kortom, een sneaker, zoals een sneaker ooit bedacht is.

 

Lifestyle merk

Timberland staat er om bekend dat ze één van de meest sociaal verantwoorde merken in Amerika is. Het merk profileert zich als liefhebber van de natuur en doet dit op diverse manieren. Allereerst ligt de focus op het bijdragen aan een beter milieu door het gebruiken van milieuvriendelijke producten en het aansporen van klanten tot een milieuvriendelijk leven. Daarnaast zijn de producten van Timberland gericht op een actief outdoor leven. De kwaliteit van de producten zorgt ervoor dat ze in verschillende weersomstandigheden en op verschillende terreinen uitermate comfortabel en kwalitatief zeer sterk zijn. Koop dit merk bij Suitable en hier kun je meer herenkleding kopen geschikt voor iedere man!

Kwaliteit staat bij Timberland voorop. Je komt met dit merk niet alleen goed voor de dag, je bent ook voorbereid op elk avontuur.