In mijn blogs op de website van Vermeer Mode, neem ik elke week een bepaald merk onder de loep. Dat kan een merk zijn op het gebied van T-shirts, maar net zo goed kan het een merk zijn dat aan de weg timmert in de overhemdenbranche. Vandaag kijk ik naar een merk dat producten in een hele andere productcategorie aanbiedt: Oroblu legging. Leggingen van dit merk worden veel verkocht, vandaar dat ik met mijn loep langs deze leggingen heenga. Hieronder volgt het eindoordeel.

Oroblu legging

Een Oroblu legging is tegenwoordig dus ‘hip’. Onder jonge vrouwen, van scholieren die in de eerste klas op de middelbare school zitten tot vrouwen die juist net afstuderen op een hoge school of universiteit, zijn deze leggingen vooral heel populair. Dat wil overigens niet zeggen dat vrouwen boven de 25 of 30 jaar geen Oroblu legging kopen. Het verkoopcijfer onder deze doelgroep (ja, Oroblu omschrijft ook vrouwen boven die leeftijden als doelgroep) is echter niet bekend.

Kwaliteit

Allereerst heb ik gekeken naar de kwaliteit van de Oroblu legging. Dat is op zich best moeilijk, omdat er wel wat verschillende type leggingen zijn. Deze heb ik allemaal even onder de loep genomen. De structuur van de leggingen ziet er onder het vergrootglas goed uit, wat dus betekent dat het met de kwaliteit wel goed zit. Een aantal vrouwen dat de Oroblu legging heeft gedragen, zo’n 100 respondenten, heeft na het dragen een vragenlijst ingevuld. Daaruit blijkt dat weinig mensen ‘last’ hebben van deze leggingen. Er zijn geen jeuk- of andere verschijnselen die op komen dagen bij het dragen van de Oroblu legging.

De prijs

Dan even een blik op de prijs. Die ligt rond het gemiddelde. In combinatie met de kwaliteit van de leggingen, lijkt het prijspeil dus op het goede niveau te liggen. Het eindoordeel: met de Oroblu legging is niet veel mis.